latinica  ћирилица
28/07/2015 |  18:50 | Аутор: Агенције

ФСС Пауновићу понудио нову функцију

Фудбалски савез Србије је уприличио коктел у част бившег селектора шампиона свијета Вељка Пауновића, али и понудио му да обавља функцију координатора између А и младе селекције.
Вељко Пауновић - Фото: ТАНЈУГ
Вељко ПауновићФото: ТАНЈУГ

"Момци су стасали, иду даље својим каријерама, па тако и ја. Био је моменат за искорак и остајем при том ставу да желим да градим клупску каријеру. О понуди ћу размислити, интересантна је, стојим на расплагању ФСС, желим да помогнем. У наредних неколико дана донијећу одлуку. Желим да се овдашњи фудбал учврсти на правим вриједностима", рекао је Пауновић.

Предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић признао је да је жеља свих била да Пауновић преузме младу селекцију и још једном му се захвалио на свему што је урадио.

"Људи и тренери као што је он потребни су Савезу, али у животу се не поклапају жеље и планови. Ставио нам је до знања да има друге планове, нисмо жељели да утичемо на његове циљеве. Жао нам је, али до петка смо му дали рок да одговори, ФСС му неће правити сметњу, али надамо се позитивном одговору", истакао је Караџић и најавио да ће у петак бити именован нови селектор младе репрезентације.

Када је ријеч о А тиму, према његовим ријечима, Радован Ћурчић има уговор до 2018. године и максималну подршку.

"Имамо правац и пут. Ћурчић је сјајан тренер и човјек и држаћемо се одлуке да ради тај посао. Све остало су неозбиљне спекулације и време доконих и беспослених људи", закључио је Караџић.