latinica  ћирилица
28/07/2015 |  22:38 | Аутор: СРНА

Приједор- гастро презентацијa "Вечери домаће кухиње" (ФОТО)

Традиционална јела народа Поткозарја представљена су на гастро презентацији "Вечери домаће кухиње", која је одржана у Приједору.
Приједор: Вечери домаће кухиње" - Фото: СРНА
Приједор: Вечери домаће кухиње"Фото: СРНА

Најљепше уређен штанд и најоригиналнију гастро понуду имало је Удружење "Невен", које окупља дјецу и омладину са посебним потребама.

Они су за гастро презентацију, која је одржана на приједорском малом градском тргу, припремили више од 50 сланих и слатких јела и корпице са воћем и поврћем.

Замјеник предсједника овог удружења Горана Бабић захвалила је за побједнички пехар и истакла да је још значајније што је овим признањем препознат рад чланова.

"Жељели смо да се и овај пут представимо на оригиналан начин, а будући да смо награђени, труд наших чланова се исплатио", истакла је Бабићева.

Манифестацију је отворила начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Љиљана Бабић која је промоцију гастро понуде истакла као веома битну за развој туризма, те нагласила да град подржава овакве догађаје.

"Приједорчани су надалеко познати као добри домаћини, а то се вечерашом понудом јела са домаће трпезе још једном доказало", каже Бабићева.

Директор Туристичке организације града Приједор Амира Ганић каже да је на седмој гастро презентацији учествовало десетак излагача који су на најбољи начин представили богатство поткозарске кухиње.

"Сви учесници добили су исти новчани износ за набавку намирница, а најбољу гастро презентацију умјесто комисије изабрали су сами излагачи", појаснила је Ганићева.

Након разгледања штандова многобројни Приједорчани могли су да дегустирају припремљене домаће слатке и слане специјалитете, али и чешке, словеначке и украјинске кухиње, те да пробају воћне напитке и ракије домаћих произвођача.

Гастро презентација је дио манифестације "Културно љето Приједор 2015". Организатор је градска Туристичка организација, а одржана је под покровитељством града Приједора.