latinica  ћирилица
29/07/2015 |  07:21 | Аутор: Б92

Брејдију потврђена суспензија

НФЛ лига потврдила је Тому Брејдију суспензију од четири утакмице због учешћа у афери са издуваним лоптама.
Том Брејди (ФОТО: Michael Conroy/AP Photo) -
Том Брејди (ФОТО: Michael Conroy/AP Photo)

Истрага НФЛ-а је утврдила да су Њу Ингланд Петриотси издували лопте на мечу са Индијанаполис Колтсима (45:7), у финалу конференције прошле сезоне, те да је Брејди био бар упознат са том "активношћу".

Због тога је Брејди суспендован на четири утакмица, квотербек Петса је уложио жалбу, али је НФЛ лига потврдила казну истакавши да је он "оштетио интергитет америчког фудбала".

НФЛ је током истраге у вези са овим случајем утврдио да је Брејди наредио да се уништи његов мобилни телефон и сим картицу, чиме је покушао да сакрије доказе о сазнању о издуваним лоптама.

Према извјештају НФЛ лиге, 11 од 12 лопти за утакмицу која је играна по киши у Бостону није било довољно напумпано.

Независни извјештај који је објављен недавно наговијестио је да је Брејди био сјвестан активности које су се десиле прије утакмице, а поред његове суспензије, кажњен је и тиме што неће добијати плату током тог периода. Петриотси су такође кажњени са милион долара.

Без обзира да ли је то помогло Петсима или не, савладали су Колтсе убедљиво, а потом у Супербоулу надиграли Сијетл Сихоксе 28:24, за своју и Брејдијеву четврту титулу.

Брејди има право да се жали на федералном суду, а уколико се ни ту не ослободи, пропустиће дуеле са Питсбургом, Бафалом, Џексонвилом и Даласом у наредној сезони.