latinica  ћирилица
29/07/2015 |  07:51 | Аутор: РТРС

ЛШ: Партизан гостује код Стеауе (РТРС, 20.30)

Фудбалери Партизана састају се вечерас у Букурешту са екипом Стеауе у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Сусрет можете пратити у преносу на нашем програму од 20.30 часова.

Тренер "црно-бијелих" Зоран Милинковић сматра да ће у двомечу баража за Лигу шампиона проћи тим који буде мање гријешио.

"Стеауа не само што има велику историју, него је послједњих 13 година редован учесник групне фазе УЕФА такмичења, што показује какав је клуб. Ипак, покушаћемо све да учинимо да у двије утакмице будемо бољи. Свјесни смо квалитета Румуна, имају доста врлина, али Партизан ће покушати да наметне свој стил и да кроз игру дође до повољног резултата. Даље ће проћи тим који буде мање гријешио", рекао је Милинковић.

Шеф стручног штаба Партизана рекао је да Румуни имају одличне играче у нападу, да су јаки у игри један на један и да чекају грешку противника, док је Дарко Брашанац навео да очекује занимљиву утакмицу, упркос томе што Стеауа, због казне УЕФА, дочекује првака Србије пред празним трибинама.

"Специфична је ситуација, таква атмосфера није добра за фудбал, међутим, ми ћемо јој се прилагодити. Упознати смо са квалитетима Стеауе и имали смо доста времена да се добро спремимо. Максимално смо мотивисани, много нам је важно да забилјежимо повољан резултат пред реванш", закључио је Брашанац.

Мотивације код фудбалера "црно-бијелих" неће мотивисати, јер их у случају пролаза у групну фазу елитног клупског такмичења очекује бонус од по од 40.000 евра.

Прва утакмица 3. кола квалификација за Лигу шампиона између Стеауе и Партизана игра се у вечера у Букурешту од 20.30 сати, а реванш је седам дана касније у Београду.

Треће коло квалификација за ЛШ, прве утакмице:

ХЈК - Астана (18.00)
Салцбург - Малме (19.00)
Стеауа - Партизан (20.30)
Селтик - Карабаг (20.45)
Лех - Базел (20.45)
Рапид Беч - Ајакс 21.05)