latinica  ћирилица
29/07/2015 |  11:03 | Аутор: СРНА

Михајилица: Вилић треба да поднесе оставку

Предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Миланко Михајилица рекао је да би директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић требало да поднесе оставку након покушаја атентата на премијера Србије током комеморације у Поточарима и прикривања пуцњаве у Меморијалном центру.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Михајилица истиче да је недопустиво што Вилић још није казнио шефа штаба за безбједност комеморације Рахмана Алића, који је дан прије скупа у Поточарима пуцао из службеног пиштоља у зид ВИП бине у Меморијалном центру.

"Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ показала се потпуно неспособном за обезбјеђивање једног тако осјетљивог скупа, као што је била недавна комеморација у Поточарима", рекао је Михајилица за "Прес Република Српска".

Он је упитао шта би се догодило да је, којим случајем откривено, да је неки Србин, припадник Полиције Републике Српске, вјежбао бојево гађање у комлексу Меморијалног центра у Поточарима.

"Вјерујем да би о томе већ био обавијештен и Савјет безбједности УН", рекао је Михајилица.

Шеф клуба СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац рекао је да није изненађен тиме што је Дирекција покушала да заташка пуцњаву у кругу Меморијалног центра у Поточарима само дан прије него што су тамо стигли највиши званичници из земље и иностранства.

"Полицијске структуре из Сарајева су на сличан начин покушале да прикрију и релативизују и многе друге случајеве, попут терористичког напада на Амбасаду САД, паљења зграде Предсједништва БиХ, убиства српског полицајца у Зворнику или недавног покушаја убиства премијера Србије у Поточарима", рекао је Кошарац.