latinica  ћирилица
29/07/2015 |  16:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Албанија - Србија ипак у Елбасану

Квалификациона фудбалска утакмица за ампиона Европе 2016. године између Албаније и Србије ипак ће се играти у Елбасану, пошто УЕФА није дала "зелено свјетло" реновираном стадиону у Скадру, саопштила је данас Фудбалска асоцијација Албаније (ФСХФ).
"Елбасан арена" (ФОТО: wikimapia.org) -
"Елбасан арена" (ФОТО: wikimapia.org)

Према ријечима портпарола албанског савеза Јона Дервишија није у питању кашњење са радовима на стадиону "Лоро Борићи", у који су Албанци уложили 12 милиона евра, него УЕФА не жели да се утакмица тако високог ризика игра без претходном тестирања.

"Радови у Скадру иду по плану и обећавамо навијачима да ћемо већ у новембру тамо одиграти пријатељску утакмицу са изузетно квалитетним противником", поручио је Дервиши.

Утакмица Албанија - Србија у тамошњој јавности најављује се као најважнија у историји, с обзиром на то да Албанци имају прилику да побједом изборе први пласман на првенство Европе.

Са друге стране, Србија нема шансе да се квалификује, али мотива има напретек, поговотово послије одлуке Суда за арбитражу у спорту из Лозане да бодове са прекинутог меча између два тима у октобру у Београду додијели Албанцима.

Послије те одлуке дошло је и до преписке два премијера, Едија Раме и Александра Вучића, који би према најавама заједно требало да гледају утакмицу. Вучић је тада поручио Рами да ће Србија побиједити на терену, без обзира где се буде играло.

Утакмица Албанија - Србија игра се 8. октобра, на стадиону "Елбасан арена" који има капацитет од 12.800 гледалаца.