latinica  ћирилица
29/07/2015 |  21:03 | Аутор: CNN

Пронађени остаци малезијског авиона са лета МХ-370?

Олупине које су пронађене на обали острва Реинион, источно од Мадагаскара, испитују се како би се утврдило да ли су у вези са нестанком авиона "Малејжа ерлајнз“ са лета МХ-370, рекао је члан француских ваздушних снага који је стациониран на том острву, јавља Си-Ен-Ен.
Мадагаскар (илустрација РТРС) -
Мадагаскар (илустрација РТРС)

"Још увијек је прерано да бисмо могли да кажемо да ли је ријеч о авиону са лета МХ-370. Само смо пронашли олупине", рекао је француски војник.

"Боинг 777" компаније "Малејжа ерлајнз" са 227 путника и 12 чланова посаде, нестао је 8. марта прошле године током лета из Куала Лумпура за Пекинг.

Последњи контакт с контролорима лета имао је када се налазио 120 наутичких миља од источне обале малезијског града Кота Бару.

Власти су саопштиле да не знају зашто је авион скренуо са курса изнад мора између Малезије и Вијетнама и гдје је тачно завршио.

Међународни тим експерата је користио сателитске податке да процени да ли се авион евентуално срушио у јужном Индијском океану. Спасилачки тимови су претраживали велике делове морског дна у јужном Индијском океану трагајући за остацима.

Малезијска влада је на крају саопштила да је авион изгубљен у несрећном случају и да се претпоставља да су сви путници и посада мртви.

Острво Реинион се налази на 800 километара удаљености од Мадагаскара.