latinica  ћирилица
30/07/2015 |  07:49 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Стандард - Жељезничар, Сампдорија - Војводина

Данас ће се одиграти прве утакмице трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Фудбалери Жељезничара од 20 часова и 30 минута гостују у Лијежу код екипе Стандарда.

Бх. представник ове сезоне игра у сјајној форми у Европи, након елиминације Балзана, савладао је и екипу Ференцварош, без примљеног гола у четири утакмице. На реду је дуел са белгијским представником.
 
Шеф стручног штаба Жељезничара Миломир Одовић изјавио је да веома цијени екипу Стандарда.

"Чека нас прави тест. Играмо против квалитетног тима са богатом европском прошлости. Морамо бити сконцентрисани и хомогени током свих 90 минута. Знам за југословнеску традицију у Стандарду. Мој бивши саиграч Јосип Букал је чак и играо овдје. Славољуба Муслина добро познајем и играјући за Жељезничар сам играо против њега. Био је квалитетан везни играч".

Утакмица између Стандарда и Жељезничара игра се у Лијежу са почеткетком у 20.30, а реванш ће се одиграти за седам дана.

Прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу Европе данас ће одиграти и Војводина, која за противника у овој рунди такмичења има екипу Сампдорије.

Новосађани су у првој рунди елиминисали МТК из Мађарске, затим и летонски Спартакс. На реду је дуел са клубом из Ђенове, који је у протеклој сезони са Синишом Михајловићем на клупи биљежио сјајне резултате.

Тренер клуба са "Карађорђа" Златомир Загорчић изјавио је да Новосађани у дуеле са Сампдоријом улази са респектом, али без страха.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је Сампдорија фаворит, али да се Војводина неће унапријед предати, већ да ће се борити да оствари што повољнији резултат у првом мечу.

"Играчи су свјесни какав противник их очекује и спремни су за тај изазов. Због оваквих утакмица тренирамо и бавимо се фудбалом, Сампдорија је одлична екипа са четири-пет врхунских играча и то је права прилика за моје фудбалере да покажу колико вреде", истакао је Загорчић.

Сампдорија ће Војводину угостити на стадиону у Торину из разлога што је њен је стадион у Ђенови у фази реновирања.

Двомеч између Сампдорије и Војводине имаће посебан значај јер оба клуба веже прослављени тренер Вујадин Бошков, који је у оба клуба оставио неизбрисив траг.

Утакмица између Сампдорије и Војводине игра се вечерас са почетком у 21 час, на "Олимпијском" стадиону у Торину.