latinica  ћирилица
30/07/2015 |  10:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Галијани: Пуштање Пирла у Јувентус је моја највећа грешка

Дугогодишњи потпредсједник Милана Адријано Галијани признао је данас да је одлазак Андрее Пирла у Јувентус 2011. године, без обештећења, његова највећа грешка током скоро три деценије рада на "Сан Сиру".
Андреа Галијани (calcio.fanpage.it) -
Андреа Галијани (calcio.fanpage.it)

Галијани, који је најзаслужнији за долазак многих великих асова за "мале паре" стигао је у Милан 1986. године и "росонери" су у том периоду освојили пет титула у Лиги шампиона и осам у Серији А.

"Одлука да се Пирло пусти је моја највећа грешка, али кривица није само моја, дијелим је, али не питајте с ким", отворио је Галијани душу у ексклузивном интервјуу за "Газету дело спорт", поводом његовог 71. рођендана.

Пирлу 2011. године, након освајања шампионске титуле, није понуђен нови уговор и он је отишао у Јувентус, гдје је за четири сезоне освојио исто толико шампионских титула.

У истом периоду Милан није ни сјенка тима који је не тако давно доминирао Европом, а Галијани се нада да ће се "росонери" убрзо вратити тамо гдје им је мјесто.

"Жељели смо Ибрахимовића, али он има уговор са ПСЖ-ом. Одлука да остану Мексес и Де Јонг је добра, желимо Ромањолија, Џексон Мартинез био је близу, али сам веома задовољан доласком Баке", анализирао је Галијани до сада урађено у прелазном року.