latinica  ћирилица
30/07/2015 |  13:14 | Аутор: РТРС

Директор државне лутрије Србије због скандала поднио оставку

Директор Државне лутрије Србије Александар Вуловић поднио је оставку из моралних разлога.
Лутрија Србије - Грешка - Фото: Screenshot/YouTube
Лутрија Србије - ГрешкаФото: Screenshot/YouTube

Ово је услиједило након инцидента који се догодио на извлачењу Лотоа у уторак.

Сумњу у регуларност извлачења бројева у 59. колу игре на срећу "Лото" изазвала је чињеница да се пети број комбинације појавио најприје на екрану, па је тек онда куглица са тим бројем извучена из бубња.

Стефановић: Саслушано шест особа због случаја Лото, вјештачење лоптица

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција на основу захтјева надлежног тужилаштва већ саслушала шест особа поводом сумњи у регуларност извлачења бројева у игри на срећу Лото, а слиједе даља полиграфска тестирања, као и вјештачење лоптица.

"Међу саслушанима су чланови комисије, водитељка емисије, као и техничко особље задужено за графички приказ бројева и руковођење радом бубња. Њих петоро је и полиграфски тестирано, а о резултатима испитивања смо одмах обавијестили надлежно тужилаштво" рекао је Стефановић Танјугу.

Стефановић је рекао да ће данас бити полиграфски тестирано још пет особа, као и да ће се извршити и вјештачење лоптица које су коришћене приликом извлачења бројева.

"Заплијенили смо рачунарску опрему, као и дискове на којима се налазе подаци о свим уплатним листићима из Србије, а уколико буде потребно затражићемо, путем међународне правне помоћи, и информације од других држава. Полиција је одлучна да утврди све околности и чињенице у вези са извлачењем и да ли је било неких злоупотреба, а о резултатима истраге обавијестићемо јавност када све завршимо", навео је Стефановић.