latinica  ћирилица
30/07/2015 |  17:06 | Аутор: СРНА

СМ: Усвојена информација о догађајима у Сребреници 11. јула

Савјет министара БиХ усвојио је данас Информацију Министарства безбједности БиХ о догађајима од 11. јула у Сребреници, као и допуну ове информације, те изразио незадовољство степеном координације полицијских и других тијела безбједносног сектора у БиХ.
Сједница Савјета министара БиХ - Фото: СРНА
Сједница Савјета министара БиХФото: СРНА

Задужено је Министарство безбједности да припреми мјере у нормативном и другом смислу с циљем унапређења координације, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Савјет министара БиХ очекује од надлежних институција, полицијских органа, тужилаштава, судова, да у овом и другим случајевима извршавају своје законом прописане надлежности у погледу превенције, откривања и процесуирања.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је да није задовољан расправом на данашњој сједници Савјета министара БиХ о Информацији о безбједносном аспекту комеморације у Поточарима 11. јула када је нападнут премијер Србије Александар Вучић.

"Тражио сам да буде покренута одговорност полицијских агенција које су требало да обезбиједе скуп, али покушала се избјећи њихова одговорност и свалити све на Организациони одбор", каже министар безбједности БиХ.

Мектић је рекао да се Организациони одбор бавио пуно сложенијим питањима, а да је за безбједност догађаја у Поточарима био задужен Пододбор за безбједност.

Када је ријеч о податку да је под сумњом 20 људи, каже Мектић, те податке може дати само Тужилаштво БиХ. "Нисам овлаштен да дајем податке из истраге. Међутим, све иде преспоро, то је моја констатација", додао је он.