latinica  ћирилица
30/07/2015 |  19:32 | Аутор: СРНА

Кроз Љетну школу спорта прошло више од 21.000 дјеце

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изјавила је данас у Дворовима код Бијељине да је кроз "Љетну школу спорта Републике Српске" за 14 година прошло више од 21.000 малишана, те да је намјера Министарства да тај број, повећањем броја кампова, од сљедеће године буде већи.
Кошаркашки камп у Дворовима - Фото: СРНА
Кошаркашки камп у ДворовимаФото: СРНА

Давидовићева је данас посјетила кошаркашки камп који се одржава у оквиру ове школе у Спортској дворани Основне школе "Дворови".

Она је навела да "Љетну школу спорта Републике Српске" Министарство финансира већ 14 година, а да ће ове године током јула и августа 1.500 спортиста из више од 30 спортских грана, боравити по седам дана у Требињу, гдје је школа званично почела крајем јуна, као и у још неколико градова Српске.

"Министарство је за ову намјену у 2015. години издвојило 190.000 КМ", рекла је Давидовићева.

Она је подсјетила да је у "Бањи Дворови" прошле седмице одржан фудбалски камп, а ове седмице је у току кошаркашки.

"На теренима Бање Дворови је прелијепо, све је добро организовано захваљујући Кошаркашком савезу Републике Српске, али, важно је истаћи и да је Србија близу, те да се одржавају заједничке утакмице младих", рекла је Давидовићева новинарима након што је обишла кошаркашки камп.

Према њеним ријечима, циљ Министарства је да млади што више бораве у оваквим камповима како би размјењивали искуства, а у прилици су да слушају и предавања о темема из области спорта да би своја знања у тој области унапређивали.

"Веома је важно и да се друже, упознају и лијепо проведу седам дана у току године", рекла је Давидовићева и додала да је намјера Министарства да сљедеће године прошири камп у "Бањи Дворови".

Ненад Игњатић из Кошаркашког савеза Републике Српске рекао је да се у кампу у Дворовима налази 15 дјечака и 15 дјевојчица који су 2001. годиште.

Он је објаснио да се у току седмодневног кампа у Дворовима радило два пута дневно - ујутро и поподне, уз организована такмичења.

"Основни циљ овог кампа требало би да буде да постиче ову дјецу да у својим клубовима развијају таленат и да кроз напоран рад једног дана постану познати кошаркаши", рекао је Игњатић.