latinica  ћирилица
30/07/2015 |  20:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Тајни документи ИД позивају на "крај свијета"

Амерички институт за медије објавио је документ пронађен у Пакистану, за који се вјерује да припада талибанима, а у којем се позива на “крај свијета“.
Исламска држава - Фото: AP
Исламска државаФото: AP

Документ садржи детаљно планирање завјера против америчких дипломата, пакистанских званичника и америчких војника у току повлачења трупа из Авганистана,преноси "Спутњик".

Те документе је превео стручњак са Харварда Мустафа Самдани, а оригинал је написан на урду језику.

Због јединственог начина на који су описани лидери, званичници вјерују да докумет припада Исламској држави.

Откривени су планови терористичке групе Такфири “да доведу до краја свијета“ уједињујући авганистанске и пакистанске џихадисте и да ће започети рат у Индији.

“У документима се наводи да треба доћи до уједињења пакистанских и авганистанских талибана у јединствену терористичку армију. Такође се помињу припреме за напад на Индију који би означио финалну борбу са САД и савезницима“, наводи се у саопштењу Института.

У документу се такође позивају чланови Ал Каиде да се придруже екстремистима и да заједничким снагама “чине терор широм свијета“.

“Прихватите чињеницу да ће калифат преживјети и напредовати све док не преузме читав свијет. То је горка истина, прогутајте је“, наводи се у документу.

Документ је прво простудирао бивши генерал Мајкл Флин којига је описао као “црвену заставу“ и представља “намјере и циљеве Исламске државе“.