latinica  ћирилица
31/07/2015 |  08:22 | Аутор: СРНА

Мокри и мјестимично клизави коловози

Због кише која пада углавном у западним крајевима у Републике Српске јутрос се вози по мокрим и мјестимично клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Од 12.00 часова сутра до 20.00 часова у недјељу на снази ће бити обустава саобраћаја на путу за Пријечане, дио од Завода за физикалну медицину "Зотовић" ка Ловачком бару /Пријечанима/ у дужини од 600 метара, због асфалтирања.

На магистралном путу Модрича - Шешлије у току су радови на санацији клизишта на локалитету Добор куле у Модричи. Саобраћа се наизмјенично у зони радова од 7.30 до 17.30 часова.

Због радова на магистралном путу Бијељина - Угљевик и регионалном Стари Угљевик - Главичице у Угљевику, саобраћаће се успорено, уз повремене обуставе до завршетка радова.

У току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош/. Саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила од 7.00 до 18.00 часова.

Једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, саобраћа се и на дионици ентитетска граница /Отока/ - Нови Град 1, од 7.00 до 18.00 часова.

На дионици граница Републике Српске Рача - Рача, због реконструкције Савског насипа на локалитету Рача, саобраћа се наизмјенично, једном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току су радови на санацији оштећења коловоза магистралног пута М-18, дионица Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици Клашнице 1 - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор и на дионици Клашнице1 - Прњавор /насеобина Лишња/, од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Пруд - Шамац у току је реконструкција коловоза, због чега ће се саобраћај у наредним данима преусмјеравати алтернативним правцима, кроз град Шамац.

Због деминирања терена, на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова, на магистралном путу Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, на локалитету" Клакар Доњи 2", и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја и неће се изводити у дане викенда и празника.

За теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе преко пет тона забрањен је саобраћај на регионалном путу Р-454 а Братунац 3-Дрињача јер су се усљед прошлогодишњих поплава урушиле десна банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регионалног пута Прњавор - Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима преко пет тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

У већем дијелу Федерације БиХ јутрос се саобраћа несметано, без посебних ограничења. Због кише која пада у западним крајевима неопходна је опрезна вожња.

На магистралном путу Велика Кладуша - Бихаћ, у мјесту Доњи Пурићи, због деминирања терена, од 8.00 до 16.00 часова на снази су получасовне обуставе саобраћаја, уз 15-минутна пропуштања возила.

На дионицама аутопута А-1 Сарајево запад - Тарчин и Сарајево сјевер - Бутиле, у току су радови на редовном одржавању, па је неопходна опрезна вожња.

На Граничном прелазу Дољани на излазу из БиХ чека се око 30 минута, док су на осталим граничним прелазима задржавања краћа.