latinica  ћирилица
31/07/2015 |  15:43 | Аутор: novosti.rs

Динамо опростио непримјерен гест Мачаду

Португалски фудбалер Пауло Мачадо, ипак, остаје у загребачком Динаму, чији су челници одлучили да му опросте средњи прст према навијачима на "Максимиру", приликом напуштања терена на првој утакмици трећег кола квалификација ЛШ против Молдеа.
Непримјерен гест Паула Мачада - Фото: youtube
Непримјерен гест Паула МачадаФото: youtube

Ипак, Бразилац ће морати да плати казну од 100.000 евра, које ће бити распоређене у хуманитарне сврхе, с тим што ће у тим акцијама учествовати и сам Мачадо.

"Направио сам велику грешку, још једном се свима извињавам, навијачима, председнику, породици... Чак ме је и син послије утакмице питао зашто сам то урадио. Захваљујем се саиграчима на подршци", рекао је на ванредној конференцији за медије Маћадо.

Да португалски фудбалер заиста има подршку у свлачионици потврдио је и капитен "модрих" Домагој Антолић, који се јавности обратио у име цијеле екипе.

"Погријешио је и извинио се свима. Навијачи морају да се поштују и ја их молим да му пруже другу прилику. Вјерујте, даваће још више од себе", рекао је Антолић, док је тренер Зоран Мамић кратко образложио промену мишљења у само два дана.

Подсјећамо, Мамић је одмах после меча рекао да за Мачада вјероватно више неће бити мјеста у Динаму, да би 48 сати касније промијенио мишљење, рекавши да у уговору правне могућности и нису баш на страни Динама.

-"Сви су били за то да остане и ово је примјерена казна за њега. Појединац никада није изнад клуба, а ми морамо да будемо спремни да праштамо. Ово је свакако лош тренутак за све нас", рекао је Мамић.