latinica  ћирилица
31/07/2015 |  16:46 | Аутор: ТАНЈУГ

САД и савезници извели 41 напад на ИС у Ираку и Сирији

Сједињене Америчке Државе и њихови коалициони савезници извели су 41 ваздушни напад на снаге Исламске државе у Ираку и Сирији, са фокусом на сиријски град Деир-ез-Зор, саопштила је данас Команда здружених снага.

У оквиру напада, који су изведени јуче, 17 ваздушних удара изведено је у близини Деир ез-Зора, при чему су гађане локације ИС, мостови, контролни пунктови, центар за обуку и један логистички објекат, док су на мети седам напада код Хасакаха биле тактичке јединице, борбени положаји, возила и командни центар, наводи се у саопштењу.

У Ираку су у 17 савезничких ваздушних напада узете на нишан локације, тактичке јединице и други објекти ИС, преноси Ројтерс.

Амерички бригадни генерал Кевин Кајли је саопштио да ће удари на истоку Сирије ограничити слободу кретања овој милитантној групи у тој области и изван сиријских граница.

"Ови напади ће имати значајан утицај на способност ИС у Сирији да угрози операције у Ираку, посебно у Рамадију", рекао је он, додавши да ће се тиме осујетити и покушаји ИС да дестабилизује регион.