latinica  ћирилица
31/07/2015 |  18:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Рашковић-Ивић: Хоће да униште ДСС

Општински одбор Демократске странке Србије у београдској општини Палилула одлучио је да покрене поступак искључења предсједнице Санде Рашковић Ивић из странке, што је она оцијенила као један од последњих покушаја да се дестабилизује и уништи ДСС.

Општински одбор је, наиме, на јучерашњој сједници већином гласова усвојио приједлог о изрицању дисциплинске мјере искључења Санди Рашковић Ивић.
 Како се наводи у образложењу, Рашковић Ивић је у јавности у више наврата износила ставове супротне политици странке, неутемељеним у одлукама страначких органа, попут тога да ДСС треба да напусти власт у Београду и да та странка сноси објективну одговорност за паљење америчке амбасаде.
 Рашковић Ивић је, како се наводи, повриједила статут странке тако што је са осталим члановима предсједништва разријешила легални Извршни одбор ДСС и изабрала нови, зато што је Главни одбор странке одржан по истеку статутом предвиђеног рока...
 Рашковић Ивић је изјавила да је та одлука донесена како би се палилулски одбор заштитио од евентуалних санкција за лош рад, али и да је то само један од последњих покушаја дестабилизације и уништавања ДСС.
 "Ту има и жеље за властитим спасавањем, јер је то одбор који је лоше радио. У Палилули, која има 130.000 становника, није успио да пређе цензус на последњим изборима. Они на неки начин унапред желе да се одбране од санкција које би трпјели због лошег рада по принципу напад је најбоља одбрана", рекла је Рашковић Ивић.