latinica  ћирилица
31/07/2015 |  21:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Скотланд Јард постаје луксузни хотел, ноћење 10.000 фунти

Некадашње сједиште лондонске полиције Скотланд Јард, у улици Вајтхол Плејс, биће претворено у луксузни хотел са пет звјездица а читав пројекат ће коштати 154 милиона евра.
Скотланд Јард постаје луксузни хотел - Фото: The Telegraph
Скотланд Јард постаје луксузни хотелФото: The Telegraph

Очекује се да ће Велики Скотланд Јард Хотел прве клијенте примити 2017, а ноћење у некадашњој Метрополитан станици полиције, у коју је често навраћао чувени Шерлох Холмс описан у романима Артура Конана Дојла, коштаће и до 10.000 фунти, пише француски дневник Фигаро.

Хотел, површине 56.000 квадратних метара, имаће седам спратова и 235 соба, више ресторана, два бара, библиотеку, салу за састанке, а гостима ће на располагању бити и хотелска услуга 24 сата свих седам дана у недјељи.

Хотелски персонал бројаће 250 особа.

Кућа наслоњена на зграду у викторијанском стилу биће намијењена забавним активностима гостију.

Само реновирање зграде Скотланд јарда коштаће око 50 милиона фунти.

Иначе, нови власник Скотланд Јарда је индијски педесетогодишњи бизнисмен Јусуфали Кадер, један од најбогатијих Индијаца, власник компаније ЛуЛу Груп, са сједиштем у Абу Дабију.

"Велики Скотланд Јард Хотел биће синоним за рафиниран укус и изванредну услугу", изјавио је Кадер.

"Лондон ће добити један од најпривлачнијих хотела на свијету, прије свега за туристе. Свјесни смо да је овај пројекат сјајна могућност за развој града", рекао је индијски бизнисмен за  Ројтерс.

У тој згради је било смјештено сједиште лондонске Метрополитан полиције од 1829. и 1890. године, које је затим премјештено 500 метара даље у Норман Шоу Билдингс, на трг "Викторија Ембанкмент".