latinica  ћирилица
31/07/2015 |  21:22 | Аутор: Агенције

Ботаса узнемирују приче о Ферарију

Возач Вилијамса Валтери Ботас изјавио је да га "узнемиравају" спекулације о преласку у Ферари, пошто жели да се концентрише на наступе у свом тиму и покушаје да оствари прву побједу у шампионату Формуле 1.
Валтери Ботас (ФОТО: rockwallx.com) -
Валтери Ботас (ФОТО: rockwallx.com)

Италијански медији спекулисали су претходних мјесеци да ће Ботас од сљедеће године у Ферарију замијенити Кимија Раиконена. Међутим, Ботас, који је трећу сезону у Вилијамсу, рекао је да само размишља о томе како ће помоћи свом тиму да се умијеша у борбу за побједе.

"Када уђеш у возило, не размишљаш о разним спекулацијама. Размишљаш само о својој вожњи, али када изађеш из болида, гласине те узнемиравају", рекао је двадесетпетогодишњи Ботас.

У првој половини ове сезоне Мерцедес је доминантан, у 10 трка актуелни свјетски шампион Луис Хамилтон побиједио је пет пута, а његов клупски колега Нико Розберг у три трке. Међутим, возач Ферарија Себастијан Фетел је прошле недјеље у Мађарској остварио другу побједу у сезони, па Ботас вјерује да Мерцедес није непобједив.

"Мерцедес је тренутно заиста јак, али Ферари је показао у Будимпешти да га је могуће побиједити. Никад не реци никад, ми и даље покушавамо да побиједимо. Они заиста имају брз болид, али у овом спорту све је могуће. Морамо да вјерујемо у успјех и да искористимо сваку прилику која би могла да нам се укаже ове сезоне", рекао је Ботас.