latinica  ћирилица
03/08/2015 |  11:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Динар средство плаћања у Сутомору

Сутоморе је вјероватно једино мјесто у Црној Гори одакле српски динар никада није истиснут, бар из неформалног платног промета, без обзира на то што је још прије распада заједничке државе СЦГ, у Црну Гору уведен евро као средство плаћања, пише портал ЦДМ.

Вршилац дужности предсједника Мјесне заједнице Спич Сутоморе, Ратимир Вујошевић, тврди да Сутоморе у туристичкој понуди по много чему предњаци, иако постоје и недостаци.
 "Мора им се признати да су креативни и да добро промишљају, што доказује и чињеница да су истрајни са одржавањем динара, а то представља задовољство не само гостима из Србије, већ и свима нама који смо иоле носталгични", каже Вујошевић.
 "Као и дуж цијеле црногорске обале, већина гостију Сутомора су грађани Србије, па већ 13 година настојимо да изађемо у сусрет онима који желе да тргују српском валутом, или да им помогнемо да динаре замјене за евре. Вјерујем да чинимо добро дјело, а они који тргују за динаре на то гледају са симпатијама", каже један од продаваца сутоморског "зелењака", Милутин Ћеранић. 
 Осим на зеленој пијаци, за динаре се може трговати и на појединим тезгама дуж главне градске улице која води према сутоморском обалном шеталишту.