latinica  ћирилица
03/08/2015 |  12:21 | Аутор: Б92

Тони Надал: Рафаел ће играти Дејвис куп ако га селекторка позове

Рафаел Надал биће на располагању Дејвис куп репрезентацији Шпаније уколико то буде било потребно, рекао је његов стриц и тренер Тони.
Рафаел Надал (ФОТО: movietvtechgeeks.com) -
Рафаел Надал (ФОТО: movietvtechgeeks.com)

Тони Надал, који је нешто раније истакао да не види играче који могу да наслиједе Новака Ђоковића и Роџера Федерера, истакао је да зна који је проблем његовог пулена ове сезоне.

"Одувијек сам знао да је Рафаел добар играч, али никада нисам помислио да ће освојити 14 Гренд слем титула. Отишли смо изнад очекивања, а оно што Рафаелу фали ове године је константност у добрим резултатима. Рафа је играо добро на турнирима у Индијан Велсу и Мадриду, и то му је помогло да изгради самопоуздање. Али је онда одиграо очајан меч против Вавринке у Риму", рекао је Тони.

29-годишњи Шпанац је у недјељу освојио АТП турнир у Хамбургу, што му је био трећи трофеј ове сезоне, први који није из серије 250.

"Проблем није физички – увијек можете да радите да поправите форхенд и бекхенд, али радити на менталном аспекту играча је једна од најтежих ствари на свијету", додао је стриц.

Посљедњих мјесеци Рафа се нашао на удару јавности због бојкотовања репрезентације, о чему смо писали у посебном тексту послије пораза Шпанаца од Русије.

"Играчи нису имали добар однос са Галом Леон и то није зато што је она женско, као што су многи рекли. Ако Кончита Мартинес мисли да је неопходно да Рафаел игра за Шпанију у Дејвис купу, он ће бити доступан", навео је Тони.

Исто је у Хамбургу потврдио и сам Рафаел:

"Да, вјероватно ћу играти у Дејвис купу уколико ме капитен жели", рекао је Рафа који мора да се појави у националном тиму уколико жели да добије право наступа на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.