latinica  ћирилица
04/08/2015 |  07:59 | Аутор: Мондо

"Адидас" нуди Хардену уговор вриједан 200 милиона долара

Компанија "Aдидас" понудила је звијезди Хјустон Рокитса Џејмсу Хардену 200 милиона долара за уговор у трајању од 13 година, објавио је И-Ес-Пи-Ен.
Џејмс Харден (ФОТО: bloguin.com) -
Џејмс Харден (ФОТО: bloguin.com)

Хардену је недавно истекао уговор са "Најком", који сада има неколико дана да одговори на ту понуду истом мјером и евентуално задржи бека Хјустон Рокитса, прољетос озбиљног кандидата за МВП трофеј НБА лиге.

За кога год да потпише, Харден ће од спонзорства инкасирати 15,4 милиона долара годишње, а уз евентуалне бонусе би могао да изједначи примања из уговора са Рокитсима, који ће га наредне три сезоне плаћати 16,8 милиона долара у просјеку.

"Адидас" већ има уговорре са Дериком Роузом, Демијеном Лилардом и Џоном Волом, али само Роуз из поменутог трија генерише жељене приходе, иако је претходних година много паузирао због повреда.

Актуелни МВП Стефон Кари носи патике компаније "Андер армур", за мање од четири милиона долара годишње, док је Кевин Дурент лета 2014. потписао десетогодишњи уговор са "Најком" вриједан чак 300 милиона долара.

Највећа звијезда НБА лиге, Леброн Џејмс, са "Најком" је од почетка професионалне каријере. Тренутно му сарадња са том компанијом доноси око 20 милиона долара годишње, што је чак и мало, с обзиром на то колики профит доносе патике са његовим именом.

Додајмо и то да је "Адидас" званични снабдјевач опремом НБА лиге до љета 2017, када ће ту позицију заузети "Најк".