latinica  ћирилица
04/08/2015 |  08:18 | Аутор: РТРС

Челенџер "Бањалука 2015" почиње 12. септембра

Овогодишњи тениски АТП челенџер турнир "Бањалука 2015" године стартоваће 12. септембра, а списак тенисера који ће наступити на највећем турниру у Босни и Херцеговини требало би да буде познат до 25. августа.
Бањалука челенџер 2015 - Фото: РТРС
Бањалука челенџер 2015Фото: РТРС

Као што је био случај и претходних година, на турниру ће наступити бројна позната имена из свијета тениса, потврдио је за "ЕуроБлиц" директор Челенџера Милан Радаковић, а прениуо "Мондо".

"При крају смо припрема, остало је још да завршимо договоре са неким од спонзора, а крајем августа знаћемо и коначан списак играча. Нема сумње да ће и ове године такмичење бити изузетно квалитетно", поручио је Радаковић.

Челенџер у Бањалуци је у тренутку одржавања један од најјачих тениских турнир на свијету. У недјељи када се оджава бањалучки турнир у календару АТП нема таткмичења из серије 250 и јачих, а једини турнир са јачим наградним фондом у истој седмици је челенџер у Шћећину са наградним фондом од 106.500 евра.

Подсјећамо, прошле године је на турниру тријумфовао Виктор Троицки, који је у финалну славио против Шпанца Алберта Рамоса Виноласа 7:5, 4:6, 7:5. У конкуренцији дублова, најбољи је био хрватски пар Дино Марцан/ Антонио Шанчић, који су у финалном дуелу били бољи од чешко-словачке комбинације Јарослав Поспишил/ Ариан Сикора са 7:5, 6:4.