latinica  ћирилица
04/08/2015 |  09:09 | Аутор: Агенције

Вест Хем 12 недјеља без Валенсије

Фудбалер Вест Хема Енер Валенсија одсуствоваће са терена до 12 недјеља због повреде десног кољена и десног скочног зглоба, саопштио је у понедјељак лондонски клуб.

Валенсија се повриједио прошлог четвртка током утакмице са Астром у трећем колу квалификација за Лигу Европа, након што је постигао гол.

У саопштењу се наводи да је Валенсија "озбиљно повриједио десно колљено и десни скочни зглоб", а клупски љекари не искључују могућност операције.

"Енер је ишао на консултације гјде смо разговарали о резултатима скенера. Мала је шанса да је потребна операција, надамо се да ћемо конзервативним успјети да санирамо повреду. Сљедеће недјеље ћемо бити сигурни да ли ће морати да се обави операција, али ако све буде по плану надамо се да ће Енер моћи да се врати на терен за 10 до 12 недјеља", навео је шеф љекарског тима Вест т Хема Стијн Ванденбрук.

Он је додао да ће у наредне три недјеље Енер носити зашитну чизму и да ће ходати уз помоћ штака, па да ће послије тога почети рехабилитацију.

Упркос Ванденбруковој изјави Валенсија је на свом Инстрагам профилу уз фотографију са утакмице са Астром, навео да му неће бити потребна операција.

"Захвалан сам свима на подршци у тешком тренутку. Хвала богу, добио сам сјајне вести и нећу морати на операцију", навео је он.