latinica  ћирилица
04/08/2015 |  11:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Реј Ален: Нисам од оних који ће се пензионисати па вратити на паркет

Легендарни амерички кошаркаш Реј Ален изјавио је данас да још увијек не жели да заврши играчку каријеру и да би се у случају добре понуде из НБА, вратио на паркет.
Реј Ален - Фото: getty
Реј АленФото: getty

Најбољи тројкаш свих времена није играо прошле сезоне, а признао је да му кошарка није више у првом плану, јер коначно може да се посвети својој породици.

"Још увијек нисам одлучио да ли ћу званично у пензију. Када будем имао уговор на столу, желим добро да размотрим и донесем одлуку, јер не желим да будем један од оних који су се пензионисали, а потом вратили на паркет. Није ми недостајала кошарка јер сам схватио колико мало времена сам проводио са породицом. Само током НБА финала између Голден Стејта и Кливленда помислио сам да бих јако волио да сам на паркету", изјавио је 40-годишњи кошаркаш новинарима током одржавања свог кампа за младе у средњој школи Ист Гринбоу.

Ален је професионалну каријеру започео још давне 1996. године, када га је као петог пика у првој рунди драфта, изабрала екипа Минесоте, која га је одмах прослиједила у Милвоки у замену за Стефона Марберија.

Током богате каријере освојио је двије НБА титуле, једну са Бостоном и једну са Мајамијем, а наступао је и за Сијетл Суперсониксе.

Са америчком репрезентацијом има освојену златну медаљу са Олимпијских игара у Сиднеју 2000. године.