latinica  ћирилица
04/08/2015 |  14:44 | Аутор: СРНА

На мосту сусрет представника Зворника и Малог Зворника

На мосту "Краља Александра Првог Карађорђевића", који преко ријеке Дрине повезује Републику Српску и Србију, у оквиру "Зворничког љета 2015" данас су одржани шести сусрети представника општина Мали Зворник и Зворник под називом "Људи и мостови".
Шести сусрети представника општина Мали Зворник и Зворник под називом "Људи и мостови" - Фото: СРНА
Шести сусрети представника општина Мали Зворник и Зворник под називом "Људи и мостови"Фото: СРНА

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић и предсједник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у пратњи чланова зворничке фолклорне секције "Просвјета" и Културно-умјетничког друштва из Малог Зворника, туристичких радника и суграђана, срели су се на средини моста и размијенили пригодне поклоне - слике Зворника и Малог Зворника.

Поруку мира, љубави и заједништва симболично су послали бацањем латица цвијећа у Дрину, а након тога фолклорна друштва су на мосту заиграла народна кола.

Стевановић је рекао да је ово наставак вишегодишње заједничке традиције у којој се на мосту већ шест година срећу и шаљу поруке да су Мали Зворник и Зворник два града у двије државе, али једна "душа", јер свакодневно много људи прелази мост ради посла, куповине, школе...

"Увијек пошаљемо поруку да смо једно, да нас граница која је успостављена након догађаја деведесетих година овђе на Дрини никада неће раздвојити", рекао је Стевановић.

Јевтић је оцијенио да су Зворник и Мали Зворник један град за све који у њима живе и раде. "Наше општине наставиће сарадњу у области културе, али и у другим областима", рекао је Јевтић.

Он је додао да су за реконструкцију овог моста двије општине финансирале израду пројектне документације, што је уврштено у закључке влада Србије и Републике Српске.

Стевановић је додао да је најреалније да реконструкција буде финансирана из тих извора, али да је сада приоритет изградња моста између Братунца и Љубовије.

"Овим пројектом смо аплицирали за средства неким међународним фондовима и чекамо одговоре", подсјетио је Стевановић.

Организатор сусрета "Људи и мостови" је Туристичка организација општине Зворник.