latinica  ћирилица
04/08/2015 |  14:49 | Аутор: Б92

Боби Марјановић не иде на ЕП!

Кошаркашка репрезентација Србије биће ослабљена на Европском првенству које почиње 5. септембра, јер ће морати да наступи без једног од најдоминатнијих европских центара Бобана Марјановића.

Марјановић је недавно био хитно позван у САД, јер је управа Сан Антонио Спарса, чији је постао члан, сазнала да има проблем са ногом, настао усљед повреде у завршници минуле сезоне коју је сјајно одиграо у дресу Црвене звезде.

Послије првог прегледа у Лос Анђелесу, констатовано је да има велики оток, па му је нога стављена у заштитну чизму како би се штитила од напора. Речено је да нема прелома нити трагова стрес-фрактура, али је због отока послат је на даља испитивања. У Сан Антонију га је прегледао најеминентнији америчког доктора за ову врсту повреда, који је само због тога позван да авионом дође у град у коме наступају Спарси.

Када су сви прегледи завршени, српска репрезентација је обавијештена да је медицински закључак - да Бобан Марјановић не би смио да наступи на шампионату Европе, те селектор државног тима Србије Александар Ђорђевић неће моћи да рачуна на центра Спарса.

Тренутно, од високих играча у репрезентацији су Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић, Владимир Штимац и Никола Милутинов.

Европско првенство се игра од 5. до 20. септембра, а заједнички га организују Хрватска, Француска, Њемачка и Естонија, а у групи Б, која ће своје мечеве играти у Берлину, налазе се Србија, Шпанија, Италија, Њемачка, Турска и Исланд.