latinica  ћирилица
24/08/2015 |  15:40 | Аутор: СРНА

У уторак претежно облачно са пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ се сутра очекује умјерено, понегдје претежно облачно и нестабилно вријеме са пљусковима и грмљавином, саопштили су метеоролози.
Киша, облачно - Фото: РТРС
Киша, облачноФото: РТРС

Ујутру облачно на сјеверу и западу уз слабу кишу понегдје, у осталим предјелима сунчаније.

Током дана топло и промјенљиво вријеме, повремено са кишом и пљусковима са грмљавином који ће се ширити од запада ка централним и источним предјелима, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар, слаб до умјерен, сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини југозападни. Јутарња температура од 13 до 18, на југу од 19 до 22, а дневна од 26 до 32 степена Целзијусова, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У западним и сјеверозападним подручјима данас је претежно облачно вријеме, понегдје са слабом кишом, а у осталим крајевима БиХ сунчано уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 13, Купрес 20, Дринић 21, Иван-седло 22, Хан Пијесак и Ливно 23, Гацко, Калиновик, Мраковица и Бихаћ 24, Невесиње, Нови Град, Рибник и Соколац 25, Мркоњић Град и Сански Мост 26, Сарајево и Сребреница 27, Србац, Бугојно и Требиње 28 , Рудо, Фоча, Горажде, Градачац и Приједор 29 степени Целзијусових.

У Бијељини, Мостару, Неуму, Тузли, Зеници и Зворнику измјерено је 30, а у Бањалуци, Добоју и Вишеграду 31 степен Целзијусов