latinica  ћирилица
25/08/2015 |  07:44 | Аутор: СРНА

Савјет министара БиХ данас о Бечкој конференцији о Западном Балкану

Савјет министара БиХ расправљаће данас у Сарајеву о предстојећој конференција о Западном Балкану, која би сутра и 26. и у четвртак, 27. августа, требало да буде одржана у Бечу.
Сједница Савјета министара БиХ - Фото: СРНА
Сједница Савјета министара БиХФото: СРНА

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак раније је рекао да је министарство на чијем је челу у потпуности спремно за конференцију у Бечу и подсјетио да је БиХ још раније, заједно са Европском комисијом, дефинисала пројекте са којима улази у регионално инфраструктурно повезивање.

Он је изјавио да БиХ на Бечкој конференцији може рачунати на око милијарду евра као подршку буџетима и око 500 милиона евра за инфраструктурне, енергетске и друге инвестиционе активности у наредне три године.

Пред министрима ће се наћи Нацрт документа оквирног буџета институција БиХ за период 2016. - 2018. година чији је предлагач Министарство финансија и трезора, саопштено је из Савјета министара.

На дневном реду су и Нацрт закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ и Нацрт закона о допунама Закона о заштити потрошача у БиХ.

Биће ријечи и о новом тексту Приједлога одлуке о измјени Одлуке о успостављању Надзорног органа за праћење спровођења Стратегије за рад на предметима ратних злочина, новом тексту Приједлога одлуке о измјенама и допунама Одлуке о оснивању Центра за уклањање мина у БиХ и Приједлог одлуке о усвајању политике плата и накнада у институцијама БиХ за период 2015. - 2018. година.

На дневном реду је и Приједлог програма инвестиција институција БиХ од 2016. до 2018. године.

Министри ће размотрити и Нацрт протокола између Министарства безбједности БиХ и МУП-а Србије о сарадњи у области форензичких испитивања и вјештачења и Нацрт одлуке о ратификацији Уговора између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о правима и обавезама кориштења вода из система јавног водоснабдјевања пресјечених државном границом.