latinica  ћирилица
25/08/2015 |  08:35 | Аутор: Независне

Радончић: Радују ме мирнији тонови из СДА

СББ и ја нисмо тражили разговоре ни са ким, већ је Драган Човић, као предсједавајући Предсједништва БиХ, тражио састанак са мном, као лидером опозиције и предсједником друге најјаче странке у ФБиХ, рекао је Фахрудин Радончић, предсједник СББ-а.
Фахрудин Радончић (архив) -
Фахрудин Радончић (архив)

СББ је обећао Човићу да ће размотрити идеје које је он саопштио у име владајуће коалиције, те да ће о свему озбиљно размислити и ускоро га обавијестити.

"Према томе, ми се не нудимо да уђемо у власт. Понављам да чак нисмо ни заинтересирани за цијелу причу. Након Колегија СДА можемо рећи да нас мирнији тонови из те странке искрено радују, али да нема никаквог разлога да ја, као предсједник СББ-а, тражим или предлажем сусрет с предсједником СДА. И то у познатој ситуацији када за то не постоје никакве озбиљне политичке предиспозиције у смислу потенцијалног коалирања", истакао је Радончић поводом изјаве предсједника СДА Бакира Изетбеговића да је "СББ добродошао у коалицију на федералном нивоу", те да ће се "радо одазвати позиву Фахрудина Радончића".

"Сматрам како имам обавезу да позовем господина Човића на узвратни разговор, и то ћу и учинити. А закључци Колегија СДА њихова су интерна ствар која СББ уопће не обавезује нити специјално интригира. У том смислу, није реално очекивати да ће неко из СББ-а тражити састанак с Изетбеговићем на тему уласка СББ-а у било коју власт, иако сматрамо да разговори између двије велике странке о политичкој ситуацији, те еуроатлантском путу и повратку унутарбошњачког дијалога јесу потребни и не треба их искључивати", рекао је Радончић за сарајевске медије.