latinica  ћирилица
25/08/2015 |  10:46 | Аутор: СРНА

У Кумбор отпутовало седамнаесторо дјеце из Сребренице

На љетовање у Кумбор данас је отпутовало седамнаесторо дјеце из Сребренице која ће у овом црногорском одмаралишту боравити до 3. септембра.
Дјеца из РС у Кумбору (архив) - Фото: РТРС
Дјеца из РС у Кумбору (архив)Фото: РТРС

Дјеца у Кумбору љетују у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске 2015", који реализује републички Јавни фонд за дјечију заштиту.

Директор сребреничког Центра за социјални рад Зора Петровић рекла је да сва дјеца, која су отишла на љетовање, први пут користе ову могућност путем Фонда односно овог Центра.

Петровићева је подсјетила да су сваке године пројектом обухваћена и дјеца из вишечланих породица и која примају дјечији додатак из Сребренице, те додала да ове године није било заинтересоване дјеце са посебним потребама.

У дванаестој смјени, у оквиру овог пројекта, за Кумбор данас путују дјеца из Приједора, Прњавора, Зворника, Бањалуке, Сребренице, Петровца/Дринића и Новог Горажда.

У 11 смјена у овој години учествовала су 1.402 дјетета, од 1.800 колико је планирано, до 19. септембра.

Пројекат већ 14 година континуирано реализује Фонд, уз подршку Владе Српске, Министарства здравља и социјалне заштите, и у сарадњи са општинским центрима за социјални рад, невладиним сектором, Борачком организацијом Републике Српске и другима.

За то вријеме у Кумбору је љетовало више од 18.000 дјеце.