latinica  ћирилица
25/08/2015 |  11:38 | Аутор: Агенције

Бенитез: Свјестан сам да навијачи желе све трофеје

Тренер мадридског Реала Рафа Бенитез сматра да његов тим мора да освоји све титуле ове сезоне, уколико жели да навијачи буду задовољни.
Рафаел Бенитез (ФОТО: football.co.uk) -
Рафаел Бенитез (ФОТО: football.co.uk)

Бенитез је дебитовао у такмичарским мечевима на клупи Реала на гостовању Спортингу из Хихона - и у недјељу стигао само до бода, јер је било 0:0.

Упркос томе што је "краљевски клуб" потрошио на стотине милиона евра за довођење фудбалских звијезда, освојио је само једну титулу првака Шпаније у посљедњих седам година - 2012, а ни у ову сезону није ушао сјајно. Ипак, тренер је свјестан циљева:

"Знам добро шта желе навијачи и чланови клуба - Примеру, али и Лигу шампиона и Куп краља", рекао је Бенитез и поручио:

"Није никакво изненађење што имамо обавезу да освајамо титуле. То је нормално за Реал. То ћемо учинити само напорним радом и коришћењем предности поседовања сјајних индивидуалних такената", рекао је 55-годишњи стручњак.

Он је нагласио да Реал мора да задржи баланс између напада и одбране у концепцији игре, али та анализа није му баш била од превелике користи на гостовању у Хихону. Уосталом, ниједан навијач Реала не воли да је Барселона боље пласирана на табели, а Бенитезова ера је почела баш таквим изгледом Примере - и то већ послије првог кола.