latinica  ћирилица
25/08/2015 |  13:31 | Аутор: СРНА

Братунац: Социјални станови за десет породица

Аустријска хуманитарна организација "Сељаци помажу сељацима" обезбиједила је 250.000 КМ, а општина Братунац 50.000 КМ за изградњу објекта за социјално становање 10 расељених породица и појединаца, који прије рата нису имали имовину.

Начелник општине Недељко Млађеновић рекао је да је ријеч о породицама које су живјеле у породичној заједници и нису имале своју имовину или нису оствариле право на поврат имовине.

Млађеновић је навео да они бораве у оронулој и неусловној згради бивше Грађевинске школе у Братунцу гдје су се нелегално усељавали јер нису могли да остваре право на стамбено збрињавање по било ком основу.

Према његовим ријечима, изградња објекта је почела и да општина је обезбиједила локацију и инфраструктуру. Планирано је да станови буду усељиви за пола године.

Новоизграђеним објектом и становима привремено ће управљати "Бе-Ха-Бе". Власништво ће касније преузети општина и објекат предати на управљање Центру за социјални рад.

Станови ће бити привремено додјељивани социјално угроженим породицама и појединцима који неће имати право да их откупе или трајно користе већ ће њима располагати Центар за социјални рад.

На основу утврђених критеријума, у те станове биће усељавања лица и породице који испуњавају те услове или исељавани они који их престану испуњавати.