latinica  ћирилица
25/08/2015 |  13:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Загорчић: Учинићемо све да се пласирамо у Лигу Европе

Тренер Војводине Златомир Загорчић изјавио је данас да ће његов тим учинити све да у реваншу против Викторије из Плзења надокнади велику предност Чеха (3:0) из првог меча и направи подвиг пласманом у групну фазу Лиге Европе.
Златомир Загрочић - Фото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Златомир ЗагрочићФото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Војводина је у својој историји два пута успијевала да надокнади три гола минуса из прве утакмице, против бечког Рапида 1969. и француске Бастије 1998. године.

"У првом мечу видјело се да је екипа Викторије изузетно квалитетна и да игра снажан и модеран фудбал. Проблеми које смо имали уочи прве утакмице, а који су се односили на неизвјесност наштупа појединих играча, мало нас је пореметила. Сада је ситуација много боља", рекао је Загорчић на конференцији за медије у Спортском центру Вујадин Бошков.

Он је позвао навијаче да у што већем броју дођу на стадион "Карађорђе" и подрже његове изабранике који су, како је навео, итекако заслужили.

Капитен Војводине Нино Пекарић сложио се да Новосађани имају испред себе квалитетног противника, али и да ће покушати све како би остварили повољан резултат.

"Очекује нас тешка утакмица, јасно је да имамо тежак задатак, али не и немогућ. Сигуран сам да ћемо пружити максимум и видјећемо да ли ће то бити довољно за успјех", рекао је Пекарић.

Реванш меч четвртог кола квалификација између Војводине и Викторије игра се у четвртак од 20 часова и 30 минута на стадиону "Карађорђе".