latinica  ћирилица
25/08/2015 |  14:00 | Аутор: СРНА

Мирјанић: Подршка привредним субјектима

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је да је прњаворско предузеће "Младегс пак", које се бави прерадом поврћа, на добром путу да буде лидер у тој врсти производње.
Стево Мирјанић - Фото: СРНА
Стево МирјанићФото: СРНА

Мирјанић је навео да је најважнији производ ове фирме кечап, али да имају идеју да направе шири производни програм на бази парадајза.

"Влада и ресорно министарство ће подржати такву оријентацију, јер се тиче финализације примарних пољопривредних производа наших произвођача", рекао је Мирјанић након обиласка овог предузећа.

Он је навео да је потребно да дијелом производе властите сировине, али и да сарађују са пољопривредним произвођачима на дужи рок, уз обострани економски интерес, који би им производили довољно сировина.

"Само у том смислу могу бити сигурни и стабилни и могу валоризовати садашње капацитете", истакао је Мирјанић и оцијенио да је "Младегс пак" модерна фабрика која добро послује и има добру и стручну радну снагу.

Ресорни министар посјетио је и предузеће "Живанић ДС" које се бави живинарском производњом и производњом житарица.

"Имају озбиљних потешкоћа са спљонотрговинским пословањем имајући у виду увоз и извоз и компоненти и бројлерског меса. То ћемо ријешити заједно са институцијама на нивоу БиХ", рекао је Мирјанић.

Он је додао да ова фирма послује са великим бројем пољопривредних произвођача, те да је на добром путу да буде стабилно предузеће које ће бити од великог интереса за економију Српске.