latinica  ћирилица
25/08/2015 |  14:20 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Савез синдиката активан учесник у борби за права радника

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је, поводом 23 године од оснивања, честитку предсједници Савеза синдиката Републике Српске Ранки Мишић, наводећи да је ова асоцијација остала препознатљив и активан учесник у истрајној борби за остваривање права радника.
Предсједник НСРС Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Предсједник НСРС Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је поручио да ће Савез синдиката увијек имати пуну и неподијељену подршку Народне скупштине и осталих институција Републике Српске.

"Очекујемо да ћемо и у времену крупних реформи, посебно радног законодавства, испуњавању услова европских интеграција и борбе за привредни опоравак и развој Републике Српске, заједно са свим социјалним партнерима, укључујући и Савез синдиката, наћи најбоља рјешења која ће омогућити опоравак и развој привреде, веће запошљавање и сигуран социјални статус радника, њихових породица и свих грађана Републике Српске", наводи се у честитки.

Чубриловић је поручио да ће Народна скупштина Републике Српске и даље цијенити и подстицати сарадњу са Савезом синдиката у тражењу најбољих рјешења, која су израз интереса и потреба организација и асоцијација радника, послодаваца и облика организовања у свим другим областима рада и живота.