latinica  ћирилица
25/08/2015 |  15:01 | Аутор: СРНА

У сриједу сучано и топлије

Републику Српску и Федерацију БиХ сутра очекује пријатно топло вријеме са сунчаним периодима, а краткотрајна киша могућа је само понегдје на југоистоку и југозападу.

Ујутро ће преовладавати умјерено до претежно облачно, а понегдје око ријека и по котлинама биће магле. На југу се очекује претежно сунчано, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током дана биће сунчаније и пријатно топло вријеме, али ће у брдско-планинским предјелима на југоистоку и југозападу средином дана доћи до развоја облака који ће донијети повремену кишу и локалне пљускове са грмљавином.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар.

Јутарња температура ваздуха од 14 до 20, а највиша дневна од 25 до 30 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће свјежије.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је било умјерено до претежно облачно са локалним пљусковима и грмљавином, а у Херцеговини сунчано.

Најтоплије данас било је у Фочи, Горажду и Чапљини гдје је у 14.00 часова измјерено 14.00 часова.

У Неуму и Зеници измјерен је 31 степен, у Бихаћу и Мостару 30 степени, у Бугојну, Билећи, Рибнику, Рудом и Вишеграду 29, у Приједору, Сарајеву, Санском Мосту, Мркоњић Граду, Новом Граду 28, у Дринићу и Ливну 27 степени.

На Сокоцу и у Невесињу било је 26 степени, у Добоју, Српцу, Гацку, Тузли и Купресу 25, у Сребреници 24, на Хан Пијеску, Мраковици, Чемерну, Иван Седлу и у Зворнику 23, Грачацу 22, а у Бијељини 21 степен Целзијусов. Бјелашница је била најхладнија са 14 степени.