latinica  ћирилица
25/08/2015 |  16:26 | Аутор: ФЕНА

Потврђена оптужница против Марине Пендеш

Суд БиХ потврдио је оптужницу против Марине Пендеш, министарке одбране БиХ, која се терети за несавјестан рад у служби и фалсификовање службене исправе, потврђено је у Тужилаштву БиХ.
Марина Пендеш     (Фото:bportal.ba) -
Марина Пендеш (Фото:bportal.ba)

Тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је у јулу оптужницу против Марине Пендеш, која је с доказним материјалом прослијеђена Суду на потврђивање.

Оптужена се терети да је у својству службене особе и именованог функционера у институцијама извршне власти, нао замјеник министра одбране БиХ, омогућила да се савјетнику у њеном кабинету Иви Мири Јовићу исплаћују припадајуће плате и накнаде, иако није редовно долазио на посао нити био присутан на радном мјесту.

Како би се то прикрило, у оптужници се наводи да је оптужена издала налоге својој секретарици, о вођењу наводног Јовићевог присуства на послу, док је провјерама утврђено да он није редовно долазио на посао, а остваривао је плате и накнаде.

На тај начин, држава је оштећена за око 17.000 КМ колико је Јовићу исплаћено на име ангажовања у својству савјетника, те му је на тај начин прибављена незаконита имовинска корист.