latinica  ћирилица
25/08/2015 |  17:28 | Аутор: СРНА

Босић: У скуштинској већини нема мјеста за СНСД и СББ

Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је данас да је ова странка спремна да, евентуално, прошири скупштинску већину на нивоу БиХ, али да међу партијама које би могле да дају допринос тој већини нема простора за СНСД и Савез за бољу будућност /СББ/.

Босић је, након сједнице Предсједништва СДС-а у Источном Сарајеву, рекао новинарима да СНСД и СББ, нису компатибилне са политичким пројектом СДС-а и покретањем борбе против корупције у БиХ и Репубици Српској.

Предсједник СДС-а не види никакву могућност да у наредном периоду дође до значајније промијене скупштинске већине на нивоу БиХ и реконструкције Савјета министара БиХ на било који начин.

Он је нагласио да је задовољан радом представника СДС-а у Савјету министара БиХ, као и сарадњом која постоји са министрима из осталих политичких странака које чине већину.

Коментаришући изјаву предсједника СДА Бакира Изетбеговића према којој су СББ и СНСД добродошли у власт на нивоу Федерације БиХ, Босић је рекао да је тај ниво сасвим друга прича у коју СДС не жели да се укључује.

"Ми смо скупштинску већину као Савез за промјене направили са СДА, ХДЗ-ом БиХ и Деморкатским фронтом /ДФ/ и не видимо разлог, ни могућност да се по том питању било шта промијени", каже Босић.

Предсједник СДС-а изрекао је них похвала на рачун министра транспорта и комуникација БиХ из ДФ Славка Матановића, наводећи да је "ријешио неколио проблема попут дигитализације".

Према Босићевим ријечима, Предсједништво СДС данас је разматрало ситуацију у Републици Српској и упозорило на тешко финансијско стање, које се прије свега односи на додатно задуживање и све већи дефицит у буџету.

"Забринути смо за будућност Републике Српске, прије свега са тих становишта. Тражимо од власти Српске да се окрене рјешавању проблема грађана и допринесе стабилизацији политичких прилика", рекао је Босић.

Он је најавио да ће у наредном периоду СДС појачати своје политичке активности након, како је рекао, "неке врсте љетне паузе", истакавши и да слиједи "врућа политичка јесен".