latinica  ћирилица
28/08/2015 |  13:20 | Аутор: СРНА

Инспекторат Српске: Позив привредним субјектима да ускладе садржај декларације

Инспекторат Републике позива привредне субјекте да ускладе садржај декларације са одредбама Правилника о допунама правилника о декларисању хране, с обзиром на то да ускоро истиче рок за ову законску обавезу.
Инспекторат Републике Српске -
Инспекторат Републике Српске

Надлежни инспектори ће од 22. септембра ове године, по истеку наведеног рока, према субјектима код којих се затекну производи са неисправним декларацијама на којима је наведено више увозника, предузимати законом прописане мјере.

Из Инспектората подсјећају привредне субјекте у пословању са храном да се допуном правилника под увозником сматра само један увозник који предметну храну ставља на тржиште Републике Српске.

"У пракси то значи да у дијелу декларације која се односи на увозника хране може стајати само један увозник", саопштено је из Инспектората.

Надзором на терену уочено је да поједини субјекти још увијек на декларацији наводе више увозника.

Правилник о допунама правилника о декларисању хране објављен је у "Службеном гласнику Републике Српске" од 16. јуна 2015. године.

Субјекти у пословању са храном који врше увоз дужни су да ускладе садржај декларације са одредбама овог правилника у року од 90 дана од дана ступања на снагу.