latinica  ћирилица
28/08/2015 |  13:55 | Аутор: СРНА

Бањалука: Гаврановић обишао радове на изградњи водоводне мреже у насељу Поток

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић обишао је радове на изградњи водоводне мреже у насељу Поток у Бањалуци, за које је Градска управа издвојила 210.000 КМ.

Гаврановић је нагласио да су радови у Улици Браце Поткоњака почели прије неколико дана, те ускоро очекује њихово привођење крају.

"Почетак радова је каснио јер смо морали сачекати да се ријеше неки имовинско–правни проблеми, који су кочили сам почетак изградње, а извођач радова је добио рок од 70 дана да заврши започети посао", рекао је Гаврановић новинарима у Бањалуци.

Он се нада да ће то бити у најкраћем могућем року, без обзира на уговорну обавезу.

"То ће бити референца за извођача за будуће радове, јер ако задовољи наше захтеве у том смислу квалитетом и брзином, онда може очекивати да ће и у наредним пословима моћи добити ангажман", истакао је Гаврановић.

Он је напоменуо да је важно убрзати ове радове како би се могло почети са асфалтирањем ове улице, која је потпуно девастирана у прошлогодишњим поплавама.

"Асфалтирање овог уништеног дијела саобраћајнице одгођено је због изградње водовода, јер немамо пара да асфалтирамо, па затим копамо, а онда га поново радимо", нагласио је Гаврановић.

Он сматра да би радови требало да буду завршени за најдаље мјесец и по дана, те завршена и припрема пута за асфалтирање.

Гаврановић је нагласио да ће дужина водоводне мреже која се гради бити 2.100 метара, те се по први пут обезбјеђује на овој висинској зони до 230 метара за око 150 домаћинстава.

"Наредни корак биће рјешавање проблема довођења градске воде до преосталих 40 кућа које су изнад ове висинске зоне, што ће бити изузетно тешко јер је та инвестиција поприлично скупа", рекао је Гаврановић.

Град треба улагати, рекао је Гаврановић, у приоритетне градске дијелове који су угрожени водотоцима, ријекама, потоцима, те да одбрамбене системе треба радити на високом нивоу и кавалитетно.