latinica  ћирилица
29/08/2015 |  13:20 | Аутор: Б92

УЕФА покренула истрагу: Скендербег пустио гол Динаму?

УЕФА је покренула истрагу због друге утакмице плеј-офа квалификација за Лигу шампиона између Динама из Загреба и Скендербега, преноси шпански "Ел Паис".
Динамо - Скендербег - Фото: Getty Images
Динамо - СкендербегФото: Getty Images

Према наводима споменутог листа Европска фудбалска асоцијација истражује наводе да је меч намјештен.

Иако тријумф и пролаз Динама није долазио у питање, "Федербет" – савез најутицајнијих европских кладионица, примијетио је неуобичајено велики број уплата да ће Албанци примити и четврти гол, након што је Динамо са играчем мање на "Максимиру" повео резултатом 3:1.

Квота да ће првак Албаније примити гол два минута пре поготка Суданија износио је мизерних 1,2 – "Федербет" сматра да би у таквим случајевима коефицијент требало да износи око 2,5.

То се и десило када је Судани у 80. минуту поставио коначних 4:1. Процјењује се да су уплатом да ће нападач Динама постићи гол, кладионичари зарадили између пет и десет милиона евра.

Ово није први случај да је Скендербг сумњив. У реваншу другог кола квалификација за ЛШ против Крусејдерса из Сјеверне Ирске, Албанци су у 70. минуту водили са 2:1.

Квота да ће до краја утакмице примити гол износио је ниских 1.9, умјесто 5. Крусејдерси су у надокнади преокренули резултат на 3:2, што је кладионичарима донело профит између једног и три милиона евра.

Скендербег ће се тако врло вјероватно наћи на оптуженичкој клупи УЕФА, која је службено саопштила да до даљнег неће коментарисати ток истраге.

"Федербет" је организација која ради за шпанску лигу и УЕФА, којој даје упозорења око необичних промјена квота. Захваљујући њима, више десетина особа у Италији је овог ухапшено због намјештања утакмица.