latinica  ћирилица
31/08/2015 |  13:57 | Аутор: СРНА

Чубриловић, Цвијановић: Парламент Српске најефикаснији у БиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и премијерка Српске Жељка Цвијановић констатовали су данас да је Народна скупштина Српске, с обзиром на реализацију Програма рада за 2015. годину, најефикаснији парламент у БиХ.
Жељка Цвијановић и Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић и Недељко ЧубриловићФото: РТРС

На састанку је речено да су то, у својим извјештајима, истакле и невладине организације које се баве мониторингом рада органа власти у Републици Српској и БиХ.

Чубриловић и Цвијановићева разговарали су о припремама за наставак пете и одржавање шесте редовне сједнице, као и о остваривању Програма рада НСРС до краја ове године, саопштено је из Народне скупштине.

Договорено је да је потребно благовремено доставити планиране нацрте и приједлоге закона како би, у току јесењег засједања, Народна скупштина могла да, у оквиру свог Програма рада, разматра и донесе потребне реформске законе, изврши измјене и допуне осталих планираних закона и размотри документе из других области.

"Закључено је да је неопходно да социјални партнери, првенствено представници синдиката и послодаваца, заједно са свим заинтересованим странама, са циљем усаглашавања ставова, обаве ширу расправу и изнађу најприхватљивија рјешења у тексту новог закона о раду, који би требало да буде упућен у парламентарну процедуру до краја године", истиче се у саопштењу.

Чубриловић и Цвијановићева утврдили су план активности у вези са правовременом припремом буџета Републике Српске за 2016. годину, како би се, у двије фазе, дошло до реалног и остваривог буџета за наредну годину.

Наставак пете сједнице очекује се сљедеће седмице, а шеста редовна сједница Народне скупштине Републике Српске требало би да буде одржана средином септембра, додаје се у саопштењу.