latinica  ћирилица
01/09/2015 |  07:42 | Аутор: Б92

Прелазни рок траје још у Енглеској и Турској

Прелазни рок у већини земаља завршен је у поноћ, а једино у Енглеској и Турској траје и у уторак.

На Острву ће се пословати до уторка у 19 часова јер је понедјељак био нерадан дан, док ће се на Босфору трансфери склапати до поноћи.

Како за сада стоје ствари, од трансфера Давида де Хее у Реал Мадрид неће бити ништа, док је прелазак Кејлора Наваса у Манчестер Јунајтед и даље могућ, а цијела збрка настала је око проблема са папирологијом.

Челници Манчестер јунајтеда тврде да су неопходне папире послали на вријеме, исто кажу и водећи људ Мадриђана, али не и канцеларија Ла Лиге. Иако су споменута документа буквално стигла у минут до дванаест, наводно, у управи шпанског шампионата нису успјели да их отворе, због формата у ком су послати.

Пуно послова завршено је и у Италији и Шпанији, али је на "Чизми" ипак било нешто занимљивије. Шампион Јувентус довео је неколико младих играча, као и Рома, док је Интер постао јачи за Адема Љајића, Фелипеа Мела и Алекса Талеса.

С друге стране, трансфер дана у Њемачкој остварио је Волфсбург, довођењем Јуљана Дракслера из Шалкеа, умјесто Кевина де Брујнеа.

Узбуђења није мањкало ни у Србији, а вечити ривали Црвена звезда и Партизан појачали су се посљедњег дана.

"Црвено-бијели" су у своје редове довели Славољуба Срнића и Немању Супића, док су се "црно-бијели" у посљледњи час ипак остали без Мирка Иванића, али су у Хумску на крају стигла четири појачања.

У центру пажње овог љета били су Кевин де Брујне, Анхел ди Марија, Рахим Стерлинг, Кристијан Бентеке, Артуро Видал, Џексон Мартинес, али је могуће очекивати још неколико "бомби".

И даље су у игри Давид де Хеа, Џон Стоунс, Единсон Кавани, Саидо Бераино, Маркус Рохо....