latinica  ћирилица
01/09/2015 |  11:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Човић: Способан сам да преузмем ФК Црвена звезда

Предсједник Кошаркашког клуба и члан Управног одбора Фудбалског клуба Црвена звезда Небојша Човић изјавио је данас да још није донио коначну одлуку о кандидатури за предсједника фудбалског клуба.
Небојша Човић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша ЧовићФото: ТАНЈУГ

"Није искључено ни да хоћу, ни да се нећу кандидатовати за предсједника ФК Црвена звезда", рекао је Човић гостујући у емисији Нови дан на телевизији Н1 и додао да ће то зависти од анализа стручњака које су у току.

Како је навео, након анализе правних, економских и спортских експерата услиједиће коначна одлука а то је неопходно како би се видело да ли нешто може да се уради јер бити предсједник клуба "није само биографски податак".

Он је рекао да је озбиљан човјек и да озбиљно приступа пословима.

"Очекујем да на овим изборима у Звезди буде више кандидата. Годинама уназад је био један кандидат... Сви који мисле да треба да се кандидују треба да напишу програм и што више програма и кандидата буде биће за Звезду боље", истакао је Човић.

Како је нагласио, његови досадашњи резултати у спорту му "дају за право" да сматра да је способан за тај посао.

"То није захвалан посао ни за једног човјека као што није био ни у претходном периоду. Није то борба за рецку и биографску референцу, то је изазов и зато што волите Звезду. Осјећам се способним за то, имам довољно енергије", нагласио је он и додао да ће одлука о датуму нових избора бити донијета 15. септембра.

Коментаришући то што је већи дио руководства Фудбалског клуба Црвена звезда поднио оставке, а он не, Човић је рекао да свако ради шта хоће, али да се он није осећао "ни позваним, ни прозваним" да поднесе оставку.

Додаје да је са људима из бившег руководства остао у нормалним односима након што су поднијели оставку.

На питање колики је утицај навијача, Човић је одговорио да они имају одређени утицај, али да се мора знати граница докле су навијачи, а докле Управа.

"Када би степен искрености био код свих који воле Звезду какав је код навијача ми не бисмо били у оваквим проблемима. Управа води Звезду, а навијачи су корективни фактор", закључио је Човић и поручио да ће неспоразуме са Звезданом Терзићем "ријешити у кући".