latinica  ћирилица
01/09/2015 |  14:33 | Аутор: Б92

Реал одустао од Де Хее

Реал Мадрид је одустао од гиламан Манчестер јунајтеда Давида де Хее.

Како преносе шпански медији, "краљевски клуб" се није жалио ФИФА, тако да од преласка Де Хее на "Сантијаго Бернабеу" неће бити ништа.

Тако је вишемјесечна сага о Де Хеином преласку из Јунајтеда завршена неславно, због кашњења папира у сједиште Ла Лиге која реализује трансфере.

Иако и Реал и Јунајтед тврде да су на вријеме послали сву оверену документацију, Ла Лига тврди да је она стигла 20-ак минута након поноћи, а Шпанци не дозвољавају клубовима да продуже вријеме за реализацију трансфера.

Тако је пропао договор два клуба вриједан 30 милиона евра, а осим Де Хее, "извисио" је још један голман, Кејлор Навас који је већ успјешно прошао медицинске прегледе у Манчестеру па је чекао само дозволу да потпише уговор.

Сада је на тренерима два клуба да што прије опораве голмане од овог за њих вјероватно трауматичног искуства, како би у наставку сезоне бранили на очекиваном нивоу.

Де Хеа није добио шансу ни на једном мечу Јунајтеда овог љета, ишчекујући трансфер, али му на руку иде што Серхио Ромеро није блистао на посљедњим утакмицама.

С друге стране, Навасу се отворило мјесто међу стативама Реала одласком Икера Касиљаса, иако је прије неколико мјесеци стављен на трансфер листу.