latinica  ћирилица
01/09/2015 |  15:59 | Аутор: СРНА

Беванда-Огава: Јапан помогао санацију подручја погођених поплавама

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда примио је данас у наступну посјету амбасадора Јапана у БиХ Казуја Огаву, а током сусрета наглашено је да је јапанска Влада пружила значајну финансијску помоћ за пројекте на подручјима погођеним катастрофалним поплавама у БиХ у мају прошле године.
Сарајево (Фото: skyscrapercity.com) -
Сарајево (Фото: skyscrapercity.com)

На састанку је наглашено да има простора да се реализују и преостали пројекти из фондова за помоћ подручјима погођеним поплавама.

Саговорници су се сагласили да је охрабрујуће што је у посљедња два мјесеца у БиХ учињен низ позитивних помака у провођењу реформи и приближавању ЕУ, посебно након усвајања реформске агенде, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Беванда је нагласио да је од великог значаја што су власти на свим нивоима у БиХ прихватиле механизам координације у истовјетној форми, чиме ће се омогућити да БиХ иступа према ЕУ једним гласом, уз претходно поштивање дефинисаних процедура како се долази до јединственог става.

Он је пожелио Огави успјешан рад током његове дипломатске мисије у БиХ, те захвалио за дугогодишњу подршку коју Влада Јапана, као један од највећих донатора, пружа БиХ.

Огава је истакао да Јапан пружа подршку БиХ на њеном европском путу, те да двије земље треба континуирано да унапређују сарадњу у области економије, културе и размјене експерата.