latinica  ћирилица
01/09/2015 |  17:35 | Аутор: СРНА

"Aерофлот" купује 75 одсто конкурентске компаније

Највећа руска авиокомпанија "Аерофлот" купиће конкурентску компанију "Трансаеро", угушену економском кризом која је погодила Русију, саопштили су извори блиски Влади.

Понуда о куповини 75 одсто капитала компаније "Трансаеро" договорена је на састанку којим је предсједавао замјеник премијера Игор Шувалов и сада би требало да је одобри управни одбор компаније "Аерофлот", наводи исти извор.

Влада је одобрила намјеру "Аерофлота", под условом да клијенти компаније "Трансаеро" не трпе никакве посљедице.

Компанија "Трансаеро" је потврдила ове информације о састанку и оцијенила да је понуда "Аерофлота" у интересу развоја цивилног авиосаобраћаја.

У саопштењу компаније "Трансаеро" наводи се да ће овим бити задовољен интерес путника, запослених и партнера компаније, пренио је АФП.

Основана 1991. године, компанија "Трансаеро" је друга по величини и прва приватна руска авиокомпанија.

У првих шест мјесеци ове године компанија је обавила превоз 5,7 милиона путника, док је компанија "Аерофлот" превезла 10,9 милиона људи.

"Трансаеро" је посљедњих година запала у велике дугове због модернизације флоте и пријети јој стечај те нема другог избора него да прихвати понуду свог главног конкурента, наводи економски дневник "Ведомости".