latinica  ћирилица
01/09/2015 |  21:46 | Аутор: Б92

Ђорђевић прецртао Дангубића и Штимца

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић одлучио је да на Европско првенство неће путовати Немања Дангубић и Владимир Штимац.
Владимир Штимац, закуцавање - Фото: AP
Владимир Штимац, закуцавањеФото: AP

Дангубић прошле године није прошао припреме због повреде, док је Штимац био члан репрезентације која је освојила сребро на шампионату свијета.

Иако је претходно најавио да ће одлуку саопштити у сриједу, Ђорђевић је"пресјекао" послије тренинга у уторак.

"Била је ово веома тешка одлука, сигурно једна од најтежих. Немања Дангубић и Владимир Штимац су фантастично радили и понашали се од првог дана припремног периода. Заиста су и овога пута одлучивале нијансе. Они су свакако доказали да су дио овог тима и да на њих рачунамо у будућности. Поновићу по ко зна који пут да ми је жао што не могу сви да играју на Европском првенству већ само њих 12", истако је Александар Ђођревић.

То значи да ће састав Србије на Европском првенству чинити: Милош Теодосић, Немања Бјелица, Богдан Богдановић, Зоран Ерцег, Никола Калинић, Огњен Кузмић, Стефан Марковић, Драган Милосављевић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Мирослав Радуљица и Марко Симоновић.

"Орлови" у четвртак ујутру крећу у Берлин, гдје ће играти прву фазу Евробаскета, који ове године организују Француска, Њемачка, Хрватска и Летонија.

Србија се на Евробаскету такмичи у групи Б заједно са селекцијама Њемачке, Исланда, Шпаније, Турске и Италије. Први меч српски кошаркаши играју у суботу од 18 часова против селекције Шпаније.