latinica  ћирилица
02/09/2015 |  07:39 | Аутор: Б92

Ђилас: Били смо вољни платити осигурање за Марјановића

Предсjедник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас рекао је за РТС да су Сан Антонио Спарси одбили приједлог да владајуће тијело српске кошарке плати осигурање за Бобана Марјановића.

Марјановић је почео припреме са репрезентацијом Србије, али су му Спарси забранили да игра на Евробаскету због отока на стопалу.

Тексашани су почетком августа послали званичан допис Кошаркашком савезу у којем се Марјановићу изричито забрањује наступ на Евробаскету, али је Ђилас још тада најавио да ће бити предузети још неки кораци да би се Спарси убиједили да пусте Бобија.

На питање да ли је посијле размијењених мејлова било још неких контаката са Сан Антонијом поводом Бобијевог случаја, предсједник Ђилас је одговорио потврдно:

"Јесте, било је. Ми смо дошли до тога да смо чак успјели да нађемо осигуравајућу компанију која би осигурала Бобија од повреде на Европском првенству, али су онда људи из Сан Антонија изашли са захтјевом да период осигурања буде девет мјесеци, односно цијела сезона. То нико нормалан не би радио, па нисмо хтјели ни ми. Мени је веома жао што Марјановић сада није са нама, али се надам да ће бити ту за сљедеће акције. Заиста не могу да схватим да неко неком брани да игра за своју земљу".

Европско првенство биће одржано од 5. до 20. септембра у Француској, Нјемачкој, Хрватској и Летонији. Репрезентација Србије ће се наћи у групи Б, у Берлину, са Нјемачком, Шпанијом, Турском, Италијом и Исландом. Први меч изабранике Александра Ђорђевића очекује у суботу од 18 часова, када играју са Шпанцима.